Verkeersveiligheid

Een bedrijfsuitje combineren met het onderwerp verkeersveiligheid; is dat wel leuk? Camel Events biedt u gegarandeerd leuke bedrijfsuitjes in dit thema, die zowel gezellig als educatief zijn. Denk bijvoorbeeld aan een ongeval simulator, slipcursus of drunk and drive parcours.

Verkeersveiligheid voor Belastingdienst geen uitje, maar training
En let op: een groot voordeel van de verkeersveiligheid activiteiten is dat we die bij u op locatie kunnen houden. Hierdoor valt dit voor de Belastingdienst niet onder een bedrijfsuitje, maar wordt het gezien als een training op uw locatie.


Mogelijkheden verkeersveiligheid uitjes

– Slipcursus
– Ongeval simulator
– Drunk and drive parcours
– Theorie quiz
– Schade preventie cursus


Hieronder worden deze mogelijkheden verder toegelicht. 

Slipcursus

Boekt u een slipcursus bedrijfsuitje, dan gaat u na een introductie over de theorie de baan op. Oefenen met de noodstop, remmen, uitwijken, ABS remmen en een achterwielslip, het komt allemaal aan bod (de exacte inhoud van de slipcursus is afhankelijk van de duur).

Een slipcursus kan ook bij u op locatie plaatsvinden, wat Belastingtechnisch met name voor grote groepen interessant is (bijvoorbeeld bij 50 fte).


Ongeval simulator

Een ongeval simulator is een auto waarin u over de kop gaat en leert hoe u zichzelf in die benarde positie uit de gordel kunt bevrijden. Hiermee wordt een situatie nagebootst, waarbij u na een ongeval op z’n kop vastligt in uw wagen. Een belangrijke les dus op het gebied van verkeersveiligheid.

Verder is er met de ongeval simulator aandacht voor het juiste gebruik van de ‘life hammer’ (niet die in de kofferbak). U leert hoe u deze moet gebruiken.


Drunk and drive parcours

U krijgt een speciale bril op, waarmee u ervaart hoe het is om met 2 of meer biertjes de weg op te gaan. U zult bij een kleine (nagebootste) hoeveelheid alcohol al veel invloed ervaren op uw rijgedrag. Lol en bewustwording over verkeersveiligheid gegarandeerd.

Theorie quiz

U heeft uw rijbewijs in the pocket en dus uw theorie examen ooit eens gehaald, maar… weet u nu nog wel hoe het zit? We gaan u en uw collega’s testen tijdens een theorie examen (een echt CBS theorie-examen).

 

Direct na de quiz ontvangt u uw uitslag, maar lichten we ook toe welke vragen fout zijn ingevuld en waarom. Met opgefriste kennis over verkeersveiligheid kan iedereen weer veilig de weg op.

 

Schade preventie cursus

Het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’ is er niet voor niets. We leren u hoe u schade aan uw bedrijfsvoertuigen en/of eigen auto’s kunt voorkomen door vaak simpele en kosteloze oplossingen. Gedragsverandering en inzicht zijn hiervoor essentieel.

Naast bedrijfsuitjes in het thema verkeersveiligheid kan de schade preventiecursus ook op braderieën en dorpsfeesten georganiseerd worden. Er kan hiervoor bijvoorbeeld samengewerkt worden met de politie, Veilig Verkeer Nederland of een plaatselijke rijschool.


Wilt u meer informatie over de opties voor uitjes in de categorie verkeersveiligheid? Wij helpen u graag. Neem direct contact op.