Ongeval simulator

De ongeval simulator (ook wel kantelwagen genoemd) bootst een situatie na van een auto die over de kop is gegaan. Het is een normale auto, waarin u op z’n kop hangt en leert om uit de gordel te komen.


Combinatie van theorie en praktijk

Eerst krijgen de deelnemers uitleg over wat er precies gebeurt als u met een auto over de kop gaat. Daarna neemt men plaats, draait de simulator en is het de kunst om uzelf uit deze situatie te bevrijden. Een instructeur kijkt mee en helpt u indien nodig om uit de auto te komen.


Verder krijgt u uitleg over de ‘life hammer’, hoe u de juiste zitpositie kunt afstellen en wat bijvoorbeeld een gordelspanner doet. Kortom, een activiteit met de ongeval simulator biedt u een leerzame ervaring.


Verkeersveiligheid voor Belastingdienst geen uitje, maar training
Let op: een groot voordeel van de verkeersveiligheid activiteiten, zoals de ongeval simulator is dat deze bij u op locatie kan plaatsvinden. Hierdoor valt dit voor de Belastingdienst niet onder een bedrijfsuitje, maar een training op uw locatie.

Locatie? De ongeval simulator komt naar u toe

De ongeval simulator / kantelwagen is mobiel, dus de activiteit kan overal gehouden worden. We hebben alleen de beschikking over 220 volt nodig.

Gelegenheden waar we de ongeval simulator vaak draaien zijn: op bedrijventerreinen voor bedrijfsuitjes, op slipscholen, bij autocross wedstrijden, opening van rijscholen, Auto Rai en braderieën. Elke gelegenheid waar u op een positieve manier aandacht wilt besteden aan verkeersveiligheid is geschikt.


Ongeval simulator huren? Wij leiden eerst mensen op

De ongeval simulator is vanwege de veiligheid alleen te huur in combinatie met goed opgeleide instructeurs. Mocht u de simulator zelf willen huren, dan kunnen we ook één van uw mensen opleiden.


Misschien (ook) interessant voor u

Andere uitjes / leerzame verkeersveiligheid activiteiten die wij verzorgen zijn een theorie quiz, een training ‘Het nieuwe rijden’ en slipcursussen.


Wilt u meer informatie over de ongeval simulator / kantelwagen? Wij helpen u graag. Neem vrijblijvend even contact op.