Slipcursus

Het is een zomerse dag, de zon schijnt en maar één kleine regenbui die die mooie dag even verstoort. U rijdt door een onschuldige bocht, verliest plotseling grip en… daar gaat u. Staat u daar; geslipt met uw auto naast de weg. Hoe kon dit gebeuren?

Een slipcursus heeft een belangrijke preventieve functie voor dit soort situaties. Wanneer u zich bijvoorbeeld bewust bent van het feit dat slippen met name in de zomer gebeurt én wat u kunt doen om uw auto uit de slip te halen, leert u om deze situatie onder controle te krijgen.

Verkeersveiligheid voor Belastingdienst geen uitje, maar training
En let op: een voordeel van onze verkeersveiligheid activiteiten, zoals een slipcursus, is dat we die bij u op locatie kunnen houden. Hierdoor valt dit voor de Belastingdienst niet onder een bedrijfsuitje, maar wordt het gezien als een training.


Onderdelen van de slipcursus


Tijdens de cursus staan centraal: het voorkomen van een slip en het weer onder controle krijgen van uw voertuig, wanneer u toch in een slip raakt. Er is aandacht voor:

– De basis- / zithouding
– Een noodstop maken
– Remmen en uitwijken op een gladde ondergrond
– Achterwielslip controleren

Het is ook mogelijk om voor de slipcursus een programma op maat te maken, waarin we specifieke handelingen oefenen met uw (bedrijfs)wagens.


Locatie van de slipcursus, ook op uw locatie mogelijk!

Een slipcursus is bijna overal mogelijk. Op een locatie waar Camel Events mee samenwerkt, maar ook op uw eigen locatie! Wij beschikken namelijk over een mobiele slipbaan, die we op elke locatie kunnen opbouwen. Belangrijke voorwaarden zijn: een goede ondergrond, voldoende ruimte en de beschikking over water.

Groot voordeel van het houden van de slipcursus op uw locatie, is dat het u en uw personeel zo min mogelijk tijd kost. Als u bijvoorbeeld in totaal 2 uur op en neer moet reizen en de training zelf duurt 3 uur, bent u al bijna de gehele dag kwijt met de slipcursus.

Misschien (ook) interessant voor u

Andere uitjes / leerzame verkeersveiligheid activiteiten die wij verzorgen zijn de ongeval simulator, theorie quiz en een training ‘Het nieuwe rijden’.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een slipcursus of een andere activiteit in het thema verkeersveiligheid? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.